16 typer tilbehør til fiskekaker og fiskeburgere

Fiskekaker og fiskeburger er rask, sunn og god hverdagsmiddag. Mange bruker råkostsalat til fiskekakene og burgertilbehør til fiskeburgeren, men det finnes et hav av muligheter om du ønsker å prøve noe nytt. Den milde smaken gjør at fiskekaker passer til et bredt utvalg middagstilbehør.

Her får du 16 gode tips til hvordan du kan variere tilbehøret til fiskekakene:

1. Fiskekaker med ovnsbakt søtpotet og aioli

Vask og skjær søtpotet i båter og legg dem over på et stekebrett med bakepapir. Dryss over olivenolje, salt og pepper og bland alt godt sammen. Tørket timian smaker også godt til, om du vil ha litt mer smak på potetene. Bak i ovnen på 200 grader i cirka 20 minutter. Server med varme fiskekaker og aioli.

2. Fiskekaker med pastasalat

Fiskekaker med pastasalat

Pastasalat og fiskekaker smaker like godt til middag som til lunsj, og kan varieres med den type pasta og grønnsaker du liker best. Her er det bare fantasien som setter grenser. Oppskrift på en smakfull variant med soltørket tomat, fetost og avokado finner du her.

Fiskemannen_fiskekaker-og-fiskeburgere_artikkelbilde.jpg

Alle fiskekaker og fiskeburgere fra Fiskemannen produseres i Lofoten av norsk fisk.


3. Fiskekaker med stekt grønnsaksris

Har du ris til overs fra middagen dagen før er dette en super måte å bruke den på. Finhakk gulrøtter, løk og squash, eller andre grønnsaker du har liggende i grønnsaksskuffen, og stek dem i en stekepanne med litt olje. Når løken er myk, vender du inn den kokte risen. Flytt jevnlig på risen slik at den ikke brenner seg. Når den begynner å bli stekt smaker du til med soyasaus. Server med nystekte fiskekaker.

4. Fiskeburger med frisk råkostsalat og chilimajones

Asiatisk burger

Smaker fra det thailandske kjøkken som lime, soyasaus og chili smaker nydelig til hvit fisk. Bare prøv denne smakfulle fiskeburgeren med frisk råkostsalat og spicy chilimajones. Den enkle oppskriften finner du her.

5. Fiskeburger med remulade og potetmos

Hjemmelaget potetmos er godt tilbehør som er enkelt å lage selv. Bruker du poteter med tynt skall som morenepotet, nypotet eller mandelpotet kan du gjerne beholde skallet på. Det gir en litt grovere stappe med mer smak, som passer godt til stekte fiskeburgere. Skjær potetene i terninger og kok dem møre uten salt i vannet, det kan nemlig gjøre potetmosen seig. Hell kokevannet av potetene og mos dem med en skvett melk og litt smør, og smak til med salt og pepper. Server nystekte fiskekaker med varm potetmos og remulade.

6. Fiskekaker med brun saus

Fiskekaker i brun saus

Mange forbinder brun saus med kjøttretter, men flere steder i landet er det vanlig å servere denne sausen til fiskekaker også. Tradisjonelt tilbehør som kokt potet, gulrot og ertepuré smaker nydelig til. Trenger du oppskrift på brun saus og ertepuré finner du det her.

7. Fiskeburger med risotto

Fiskeburger med risotto

Sopprisotto spises ofte som et måltid for seg selv, men smaker også nydelig som tilbehør til stekt fiskeburger av torsk og bacon. Sammen blir dette en perfekt helgerett du enkelt kan lage til mange. Oppskrift og fremgangsmåte finner du her.

8. Fiskekaker med kremet makaronisalat

Kremet makaronisalat er en favoritt blant de minste. Ferdigkokt makaroni blandes med mais og rød paprika i små terninger. Lag en kremet dressing av like deler rømme og majones, og smak til med salt og pepper. Bland alt godt sammen og server til nystekte fiskekaker. Om du ønsker kan du bruke andre grønnsaker, for eksempel vårløk, avokado, cherrytomat og rå brokkoli.

9. Fiskeburger med hurtigsyltet rødløk

Grov fiskeburger med hurtigsyltet rødløk

Hurtigsyltet rødløk smaker nydelig, og er både enkelt og raskt å lage selv. Alt du trenger er tre ingredienser og 20 minutter i kjøleskap så er den klar! Prøv den med fiskeburger i brød med avokado, tomat og deilig rømmedressing. Enkel fremgangsmåte og oppskrift finner du her.

10. Fiskekaker med gresk salat og tzatziki

Fiskekaker i pita med gresk salat og tzatziki

Gjør en sommerlig vri på fiskekakemiddagen ved å servere fiskekakene i varmt pitabrød med gresk salat og en frisk tzatziki. Om du ikke er glad i pitabrød, kan du erstatte dem med vanlige burgerbrød eller ovnsstekte potetbåter. Den smakfulle oppskriften finner du her.

11. Fiskekaker med grønnsaksspyd

Barnevennlig fiskemiddag med fiskekake- og grønnsaksspyd

De fleste barn er glade i fiskekaker, men vil du gjøre fiskemiddagen ekstra morsom og fristende kan du lage fiskekake- og grønnsaksspyd. Sett gjerne frem skåler med ferdigstekt fiskekake i biter og ulike typer oppskåret grønnsaker og frukt, slik at barna kan sette sammen sine egne spyd med det de liker aller best. Enkel oppskrift på fiskekake- og grønnsaksspyd med byggris og rømmedipp finner du her.


12. Fiskeburger med eple- og potetsalat

Hjemmelaget potetsalat smaker nydelig til grillet fiskeburger. Tilsetter du litt grønt eple i salaten får du en frisk og fiskevennlig vri. Du trenger to epler per kilo potet. Skrell og kok potetene møre i lettsaltet vann. Avkjøl og skjær i terninger. Vask og skjær eplet i terninger. Rør sammen en boks rømme med 2 ss majones, 1 ts dijonsennep, og smak til med salt og pepper. Vend potet og eple inn i rømmeblandingen og server til varme fiskeburgere.

13. Fiskeburger med kremet råkostsalat

Fiskeburger med kremet råkostsalat

Mange søker etter oppskrift på råkostsalat sammen med fiskekaker til middag. Her får du en oppskrift som baserer seg på en ganske klassisk, men litt lettere, coleslaw. Det gir deg en god, syrlig og kremet konsistens som passer veldig godt til fiskeburger. Se oppskriften her.

14. Enkle fiskekaker i pitabrød

Denne retten er populær blant både store og små, og kan enkelt tilpasses ved at hver person selv velger hva som skal være oppi pitabrødet. Du kan servere dette på en hektisk ettermiddag, eller hva med en ekstra god og næringsrik matpakke? Her er et tips med avokado, tomat og salat.

15. Fiskekaker med kremet potetsalat og råkost

Fiskekaker med kremet potetsalat og råkost

Med denne retten får du friske farger og god smak på tallerkenen, du lager enkelt både potetsalat og ertepuré selv. Se fremgangsmåte for dette her.

16. Fiskeburger med asiatisk nudelsalat

Fiskeburgere trenger ikke serveres som en burger – prøv med denne asiatiske nudelsalaten neste gang du vil ha noe kjapt, godt og fargerikt til lunsj eller middag! Se oppskrift her.

Fiskemannen_fiskekaker-og-fiskeburgere_artikkelbilde.jpg

Alle fiskekaker og fiskeburgere fra Fiskemannen produseres i Lofoten av norsk fisk.

Du finner produktene fra Fiskemannen hos

Logo_kiwi.png    Logo_spar.png    Logo_meny.png  

 

Relaterte artikler