Slik kan du enkelt legge til fisk i matpakken!

Ønsker du å få i deg litt mer fisk i hverdagen er fiskekaker i matpakken en perfekt måte å gjøre det på. Det er både enkelt og raskt, og kan bidra til å gjøre matpakken litt sunnere.

Fiskekaker matpakkemat barn.jpg

Det er fort gjort å gå seg fast i gamle vaner når det kommer til matpakker. Vi er tross alt vanedyr. Hjerteformede fiskekaker ser ikke bare fine ut, men de smaker også fantastisk godt. Med 60% fisk er de også en enkel måte å lage matpakkene litt sunnere på.

 

Like gode varme som kalde

Hjertefiskekaker er like gode varme som kalde, og derfor er de veldig godt egnet i matpakken til både store og små. Fiskekakene holder seg godt gjennom dagen, og det gjør at du slipper slapt og kjipt pålegg når dagens lunsj endelig skal fortæres. Her er våre matpakketips med fiskekaker som gjør at man kan glede seg til matpakken hver eneste dag.

 

Gjør det enkelt

Det enkle er ofte det beste. Fiskekakene kan legges rett på brødskiva, og brukes som pålegg i seg selv. Du kan legge din favorittsalat under, med litt frukt på siden. Men du kan også ha på akkurat det du vil av barnets favorittgrønnsaker, frukt og urter.

Husk at hvis du bruker grønnsaker som inneholder mye vann, som for eksempel agurk og tomat, kan det være lurt å legge disse på siden, enten i en egen boks eller i en matboks med eget rom. Da slipper du slappe og kjipe brødskiver.

 

Fiskekaker matpakkemat.jpg

 

Pastasalat med fiskekaker

Fiskekaker kan også brukes i en deilig pastasalat som passer perfekt som lunsj. Dette er enkelt å lage på forhånd, og er en fin avveksling til brødskiver. I vår salat har vi gjort det helt enkelt. Men det er kun fantasien som setter grenser for hva du kan ha i din pastasalat. Hvis du ønsker å ha litt dressing på, kan du tilsette litt den i bunnen før du blander sammen salaten.

 

50 g pasta
5 cherrytomater, båter 
¼ agurk, biter
50 g feldsalat
2 stk fiskekaker, biter 

  1. Kok pasta etter anvisningen på pakken
  2. Del opp tomat, agurk og fiskekaker
  3. Vask salaten godt
  4. Bland alt godt sammen, og ha i en lufttett matboks

Husk at pasta ikke bør ligge for lenge i romtemperatur, så den bør oppbevares i kjøleskapet frem til den skal spises.

 

Perfekt tilbehør

Hjertefiskekaker er også fint som tilbehør til den vanlige matpakken. Fiskekaker er en deilig snacks som helt fint kan spises alene. Det er en perfekt måte å få i seg litt ekstra fisk i hverdagen, og en fin variasjon til den tradisjonelle matpakken. For å variere kan du også dele dem i biter, og tre dem på et lite spyd med for eksempel eple eller agurk.