Slik lager du enkel og god hverdagsmat med fiskekaker på fire forskjellige måter

Fiskekaker og fiskeburgere er populær middagsmat blant både små og store. Har du tenkt på at det smaker like godt til lunsj, i tursekken eller på brødskiva rett før trening?

Dårlig tid? Gå direkte til:

I det lille fiskeværet Stamsund i Lofoten tar de nesten hver dag året rundt, så lenge været tillater det, imot fisk fra hele den nordnorske kysten. Fiskefabrikken er en hjørnesteinsbedrift for tettstedet, med over 90 personer i jobb hver dag.

Her blir den norske fisken tatt imot, bearbeidet og stekt før de forskjellige fiskekakene og fiskeburgerne fra Fiskemannen pakkes og kjøres ut til de lokale dagligvarebutikkene i vårt langstrakte land.

Fiskemannen_fiskekaker-og-fiskeburgere_artikkelbilde.jpg

Her kan dere sette inn et bilde av hele sortimentet i nytt design. Bildetekst: Alle fiskekaker og fiskeburgere fra Fiskemannen produseres i Lofoten av norsk fisk.

Populære og enkle hverdagsmåltider

Fiskekaker har vært en folkekjær favoritt blant oss nordmenn i flere generasjoner, faktisk er dette den nest mest spiste middagsretten til hverdags eller i hverdagen. For noen år siden kom også fiskeburgeren, og den har for mange blitt et populært og smakfullt alternativ til hamburgeren.

Fiskekaker og -burgere er like gode kalde, som varme. Det betyr at du også kan bruke fiskekaker til lunsj, som niste i tursekken eller la barna fikse sine egne brødblingser når de kommer sultne hjem fra skolen.

Vi har her samlet fire tips til enkle og sunne middager, matpakker og lunsjretter. De smaker skikkelig godt sammen med Fiskemannens norskproduserte fiskekaker og fiskeburgere:

Oppskrift på fiskeburger med kremet råkostsalat (ca 30 min)

Fiskeburger-m-kremet_rakostsalat_artikkelbilde.jpg

Mange søker etter oppskrift på råkostsalat sammen med fiskekaker til middag. Denne oppskriften baserer seg på en ganske klassisk, men litt lettere, coleslaw. Du får en god, syrlig og kremet konsistens som passer veldig godt til fiskeburger.

Dette trenger du til 4 porsjoner:

Fiskeburger
• 4 stk grove fiskeburgere
• 4 grove burgerbrød
• 4 salatblader
• 1/2 agurk skåret i skiver
• 2 tomater, skåret i skiver

Coleslaw
• 0,5 stk kålhode/nykål, rødkål, finstrimlet. (Nykål og rødkål sammen smaker ekstra godt)
• 1 grønt eple, revet
• 1 gulrot, skrelt og revet
• 2 ss sitronsaft
• Salt og pepper
• 1 dl lettrømme
• 2 ss majones
• 1 ts dijonsennep

Slik gjør du det:

1. Skjær kål i tynne strimler. Riv eple og gulrot. Press sitron og dryss 1/4 ts salt over salaten, la stå i ti minutter. Klem forsiktig ut overflødig væske.
2. Bland majones, lettrømme og sennep. Smak til med salt og pepper. Bland med grønnsakene.
3. Stek fiskeburgerne i panne eller varm dem på et stekebrett i ovnen.
4. Varm burgerbrødene og legg et salatblad og tomatskiver på nederste del av burgerbrødet. Legg på burger og så mye coleslaw du ønsker. På toppen putter du noen skiver agurk før du legger over burgerbrødets øverste del.

Oppskrift på fiskekaker i pitabrød (ca. 15 min)

Fiskekaker-i-pitabrod_artikkelbilde.jpg

Denne retten er populær blant både store og små, og kan enkelt tilpasses ved at hver person selv velger hva som skal være oppi pitabrødet. Du kan servere dette på en hektisk ettermiddag, eller hva med en ekstra god og næringsrik matpakke?

Dette trenger du til 4 porsjoner:

• 8 fiskekaker
• 4 pitabrød
• 1 dl lettrømme
• 2 ss ketchup
• Salt og pepper
• 4 salatblader
• 1-2 avokado, skåret i skiver
• 2 tomater, skåret i skiver

Slik gjør du det:

• Stek fiskekakene i stekepannen eller på stekebrett i ovnen.
• Varm pitabrødene i ovnen eller i brødristeren.
• Del avokado og tomater i skiver.
• Bland rømme og ketchup. Smak til med salt og pepper.
• Skjær lomme i pitabrødene og legg et stort salatblad i hvert brød. Legg så i et par fiskekaker sammen med avokado og tomatskiver. Topp med et par spiseskjeer med dressing.

Oppskrift på fiskekaker med kremet potetsalat og råkost (ca. 30 min)

Fiskekaker-med-kremet-potetsalat-rakost_artikkelbilde.jpg

Friske farger og masse god smak på tallerkenen, og alt er gjort på bare en halvtime!

Dette trenger du til 4 porsjoner:

• 8 fiskekaker
• 8 poteter
• 60 g bacon i terninger (dersom du vil ha det med)
• 4 gulrøtter, skrelt og revet
• 2 ss hakket gressløk
• 2 ss majones
• 1 dl lettrømme
• Salt og pepper
• 1 pose selskapserter
• 1 ss smør
• 1 sitron

Slik gjør du det:

1. Stek fiskekakene i stekepannen eller på et brett i ovnen.
2. Skrell potetene og del dem i store terninger. Kok dem møre i saltet vann, ca. 15 min. Hell av vannet og la potetene hvile til de er lune. Vil du ha bacon i potetsalaten, steker du baconterninger og blander i dressingen.
3. Dressing: Bland lettrømme, majones og gressløk. Smak til med salt og pepper. Bland potetene med dressingen.
4. Riv gulrot.
5. Kok erter i kokende vann i 2 minutter. Hell av vannet, mos ertene og vend inn smør. Stavmikser eller blender er bra å bruke.
6. Server fiskekakener med moste erter, revet gulrot og potetsalat.

Oppskrift på fiskeburger med asiatisk salat (ca. 30 min)

Fiskeburger_m_asiatisk_salat_artikkelbilde.jpg

Fiskeburgere trenger ikke serveres som en burger – prøv med denne asiatiske nudelsalaten neste gang du vil ha noe kjapt, godt og fargerikt til lunsj eller middag.

Dette trenger du til 4 porsjoner:

• 4-8 fiskeburgere
• 1 pakke risnudler
• 1 vårløk, skåret i ringer
• 1 stor gulrot, skrelt og skåret i staver
• Chili (etter ønske)
• 1 pose sukkererter, skåret i biter
• 1/2 rød paprika, skåret i strimler
• 1/2 gul paprika, skåret i strimler

Dressing:
• 3 ss soyasaus
• 1 lime, saften
• 1 ts honning
• 2 ss sesamfrø
• 1 ss nøytral olje (f.eks. solsikkeolje)

Slik gjør du det:

1. Lag dressingen ved å blande honning og limesaft. Bland med soyasaus, olje og sesamfrø. Sesamfrøene kan ristes i pannen noen sekunder på forhånd hvis ønskelig.
2. Kok nudlene som anvist på pakken. Forbered grønnsakene og bland med nudlene når disse er ferdigkokt. Ha over dressingen og vend forsiktig.
3. Stek fiskeburgerne i pannen eller på et stekebrett i ovnen. Legg på toppen av nudelsalaten.

Fiskeburger-i-matpakka_artikkelbilde.jpg

Tips: Ønsker du å ha med fiskeburger eller fiskekaker i pitabrød i matboksen, lønner det seg å ha med coleslaw eller dressing i en egen boks for å unngå at burger- eller pitabrødet blir bløtt før du skal spise det.

Relaterte artikler