Blinis med gravet laks, dillkrem og lodderogn

Blinis er små runde pannekaker med opprinnelse i Russland og ofte laget med gjær og bokhvete. Her er vår hurtigvariant uten gjær og med vanlig hvetemel. Toppet med dillkrem, gravet laks og lodderogn er det duket for fest.

20 stk

Ca. 150 g Fiskemannen gravlaks

Blinis:
2 dl hvetemel
1 dl melk
½ dl kremfløte
25 gram smør, smeltet
1 stort egg (skilt i eggeplomme og eggehvite)
1 klype salt

Dillkrem:
3 dl Crème Fraîche 
2 ss dill, finhakket
1 ss rødløk, finhakket
Salt og nykvernet sort pepper 

Til servering:
1 glass Fiskemannen sort lodderogn
Frisk dill 

Slik gjør du:  
Ha mel i en bolle, lag en grop i midten og ha i halvparten av væska og eggeplomme. Pisk godt sammen, tilsett litt og litt væske til en glatt masse, ha i smør og salt, pisk godt sammen. Pisk eggehviten stiv, vend forsiktig inn og stek små pannekaker på middels sterk varme i litt smør. Avkjøl.

Stivpisk Crème Fraîche, rør inn dill og rødløk. Smak til med salt og pepper. Legg en liten teskje med dillkrem på kald blini, legg over en liten skive gravlaks og tilslutt lodderogn. Pynt gjerne med frisk dill. 

 

Tips:
Tilsett gjerne litt revet pepperrot i kremen. Dill kan fint erstattes med frisk gressløk.

Gravlaks kan erstattes med Fiskemannen røkelaks eller røkt ørret.