4 porsjoner:
Du trenger:
• 4 ss smør
• 4 ss siktet hvetemel
• 1 l kjøttbuljong
• 1 pk Fiskekaker 80% hyse og torsk
• 8 poteter
• 4 gulrøtter
• 1 pk frosne erter (250 g)
• 1 ss smør
• Salt og pepper
• 1 ss hakket frisk persille til servering
Slik gjør du:
1. For å lage brun saus starter du med å smelte smøret i en tykkbunnet gryte. Tilsett hvetemel og brun melblandingen over svak varme til den har fått en nøttebrun farge.
2. Spe med litt og litt varm kjøttbuljong, og rør godt mellom hver gang du sper.
3. La sausen småkoke i cirka 10 minutter mens du rører jevnlig. Smak til med salt og pepper.
4. Ha fiskekakene i sausen og la de trekke i 10 minutter på svak varme til de er gjennomvarme.
5. Skrell og kok potet og gulrot.
6. Lag ertepure ved å gi ertene et oppkok, helle av kokevannet og kjøre ertene til en jevn pure med smør, salt og pepper.
Tilberedningstid: 20 min.