GUL LAKSESUPPE

(4 porsjoner)

20 g ingefær, frisk
3 cm sitrongress
5 stk sjalottløk
½ chili, rød
½ ts gurkemeie
1 lime
4 dl kokosmelk
4 dl kyllingkraft
2 ss fiskesaus
200 g ris, ferdig kokt
1 gulrot, stor
½ purreløk
250 g laks u/skinn og bein
Salt
Frisk koriander
Olje til steking

 

Slik gjør du:

Vask, skrell og finhakk ingefær, sitrongress, sjalottløk og chili. Stek i olje i en kasserolle til løken blir blank. Ha i gurkemeie, revet limeskall, kokosmelk og kraft og kok i 5 minutter på svak varme. Skrell gulroten og skjær i tynne staver og purren i skiver. Ha grønnsakene, risen og fisken i suppen og la det trekke til grønnsakene er nesten møre. Smak til med limesaft og salt. Server med et dryss frisk koriander.

Tilberedning: 20 minutter