FISKETACO

(4 porsjoner)

480 g seiloins
12 maistortillas
2 hoder hjertesalat, finstrimlet 2 gulrøtter i tynne strimler
1 rødløk, skåret i tynne skiver
2 lime
2 avocado i skiver
tacokrydder (se under), eller ferdig tacomix
rapsolje, eller annen nøytral olje
salsa

 

Slik gjør du:

Lime-marinert rødløk:
Klem saften av en lime over den tynn-skårede rødløken. Etter 10 -15 minutter er løken rosa og har en mild limesmak.

Tacokrydder:
2 ss mild chilipulver, 1 ts cummin, 1 ts korianderpulver, ½ ts chipotle eller røkt paprika­pulver, ½ ts salt.

Kutt seien i terninger og rist bitene i en plastpose med tacokrydderet, da fordeler krydderet seg fint på fisken.

Stek fisken noen minutter på sterk til medium varme i rapsolje.

Varm 12 maistortillas og fyll de med strimlet salat, gulrot, avocado, stekt sei og marinert rødløk. Server med din favorittsalsa, samt noen limebåter for de som ønsker litt ekstra syre.

Tilberedningstid: 30 minutter

(4 porsjoner)

480 g seiloins

12 maistortillas

2 hoder hjertesalat, finstrimlet 2 gulrøtter i tynne strimler

1 rødløk, skåret i tynne skiver

2lime

2 avocado i skiver

tacokrydder (se under), eller ferdig tacomix

rapsolje, eller annen nøytral olje

salsa

Lime-marinert rødløk: Klem saften av en lime over den tynn-skårede rødløken. Etter 10 -15 minutter er løken rosa og har en mild limesmak.

Tacokrydder: 2 ss mild chilipulver, 1 ts cummin, 1 ts korianderpulver, ½ ts chipotle eller røkt paprika­pulver, ½ ts salt.

Kutt seien i terninger og rist bitene i en plastpose med tacokrydderet, da fordeler krydderet seg fint på fisken.

Stek fisken noen minutter på sterk til medium varme i rapsolje.

Varm 12 maistortillas og fyll de med strimlet salat, gulrot, avocado, stekt sei og marinert rødløk. Server med din favorittsalsa, samt noen limebåter for de som ønsker litt ekstra syre.

Tilberedningstid: 30 minutter