Glassmestersild

Glassmestersild har en nydelig smak av spekesild, gulrot, rødløk, pepperrot og en rekke tørkede krydder. Kanskje en ny favoritt?

Ca. 10 porsjoner

4 Fiskemannen Spekesildfileter, ferdig utvannet
1 stor rødløk, i tynne ringer
1 stor gulrot, i tynne skiver
20 g frisk pepperrot, i tynne skiver  
1 ts hel sort pepper
½ ts sennepsfrø
1 ss hel allehånde
3 små laurbærblad

Lake:
3 dl vann
1 ½ dl eddik (7 %)
3 dl sukker

Slik gjør du:

Ha ingrediensene til laken i en liten kjele, kok opp og avkjøl. Skjær silda i gaffelstore biter. Legg lagvis sild, grønnsaker og krydder. Hell over lake og sett kjølig 1–2 døgn før servering.

Tips:
Spekesild kan erstattes med Fiskemannen kryddersild.


Tilberedningstid: 24-48 timer