Hvitløk- og chilimarinerte scampi med koriander

Scampi med sin nydelige smak og konsistens er ofte et populært innslag på tapasbordet. Her er en litt spicy variant med hvitløk, chili og frisk koriander

(4 porsjoner)

400 g Fiskemannen rå (tinte) scampi
1 dl olivenolje
2 fedd hvitløk, i tynne skiver  
½ rød chili, finhakket
Litt salt og kvernet sort pepper
Presset sitron
Frisk koriander

Slik gjør du:
Bland sammen scampi, olivenolje, hvitløk og chili. La det stå og marinere ca. 20 min. Stek på høy varme (bruk marinaden) til scampien er gyllen og gjennomvarm. Pass på at du ikke steker scampien for lenge, da de blir fort seige. Smak til med salt, pepper og litt presset sitron. Avkjøl eller server scampien lun. Dryss over frisk koriander rett før servering.  

Tips:
Server gjerne med nybakt focaccia og aioli.

Tilberedningstid: 30 min.