Digg julelefse med lutefisk, bacon og syltet rødløk

Her er inspirasjon til en skikkelig god julelefse med kald lutefisk, rømme, bacon og syltet rødløk.

4 porsjoner

4 store lefser
400 g kokt lutefisk, kald uten skinn og bein
100 g bacon, sprøstekt

Syltet rødløk:
1 stor rødløk
1 ½ dl vann
½ dl eddik
1 dl sukker

8 ss rømme
Litt finhakket gressløk
Salt og pepper
Ruccula eller annen grønn salat 

Slik gjør du:
Rens og del rødløken i tynne båter, ha det i en ildfast bolle. Kok opp vann, eddik og sukker. Tøm over løken og la det trekke smak minst 30 minutter, gjerne natten over.

Bland sammen rømme og gressløk, smak til med salt og pepper. Smør et litt tykt lag med rømme på lefsene, fordel salat, lutefisk og syltet rødløk over. Pynt med hakket gressløk og litt grovkvernet sort pepper.

Tips:
Er du glad i pesto? Tilsett litt i rømmen eller server ved siden av.
Syltet rødløk fås kjøpt ferdig om man ønsker det.