Klassisk kremet fiskesuppe

2 personer
Tilberedningstid: 45 min.

1 pakke Fiskemannen Sei og laks i terninger
75 g løk, hakket
75 g gulrot i små terninger
75 g sellerirot i små terninger
75 g purre i tynne skiver
0,5 dl flytende smør
0,5 l fiskekraft eller fiskebuljong
3 dl melk
1-2 dl fløte
40 g hvetemel (hvis det ønskes gutenfri suppe kan maizena brukes som jevning)
Salt og nykvernet pepper
Sukker
7 % eddik
Rømme/creme fraiche til topping
Hakket fersk dill eller gressløk til pynt

Klassisk-kremet-fiskesuppe_oppskriftsbilder.jpg

I en tykkbunnet kjele har du flytende margarin og sett på middels varme. Alle grønnsakene freses til de er blanke, men ikke tar brun farge. Dryss over hvetemelet og fres 1 minutt under omrøring. Det kan være lurt å røre med en tresleiv så ikke grønnsakene blir vispet i stykker. Spe fiskekraften i grønnsakene under omrøring og kok opp. Ha deretter i melk og fløte. Kok opp og la småkoke på lav varme i 5 minutter. Rør innimellom så det ikke setter seg i bunnen. Smak til suppen med salt og nykvernet pepper. For mange er en klassisk kremet suppe litt søt/syrlig, ønsker du det så smaker du til med litt eddik og sukker. (begynn med en teskje av hver) Når du er fornøyd med smaken og det nærmer seg servering kan du legge i fiskebitene og varme forsiktig opp. Fisken skal trekke til den er ferdig, ikke koke. Ønsker du reker/blåskjell i suppa, så har du det i kjelen et øyeblikk før servering uten noe mer koking. Anrett suppa i fine suppeskåler, legg på en klatt rømme/creme fraiche og et dryss med urter.