Ingredienser
(4 porsjoner)
560 g Fiskemannen laksefilet u/skinn
salt og pepper
sitronsaft
cayennepepper
4 hamburgerbrød
salat etter ønske olivenolje
2 rødløk
sukker
eplecidereddik
Tzatziki:
1 agurk
1 fedd hvitløk
2 dl gresk yoghurt sitron
salt og pepper
Syltet rødløk:
2 rødløk
½ dlsukker
1 dl eplecideredikk
½ dl vann
Slik gjør du
Syltet rødløk; skrell og skjær løken i tynne ringer. Bland sammen sukker, eddik og vann. Legg løken i et norgesglass og hell laken over. Laken kan også kokes opp først, da går det litt fortere.
Tzatziki; finhakk agurk, litt hvitløk og tilsett gresk yoghurt. Bland sammen og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Bruk en stor kniv og hakk laksen til en grov farse. Smak til med salt, pepper, sitron og cayennepepper.
Skyll hendene i kaldt vann og form farsen til fire burgere. Stek burgerne i olivenolje på middels varme, 2 min. på hver side. Fyll burgerbrød med salat, tomat og rødløk. Legg på lakseburger og topp med tzatziki.
Tilberedningstid: 20 min