Ingredienser
ca. 18 små paier
200 g Fiskemannen røkt laks
6 plater butterdeig, delt i 18 deler
Smør eller margarin til pensling
4 egg
2 dl kremfløte
50 g parmesan, revet
½ ts salt
¼ ts muskat
Litt kvernet pepper
1 bunt tynne asparges, renset
2 vårløk
Litt chèvre
Aluminiumsfolie
Tørre erter eller ris til blindbaking
Slik gjør du
Forvarm stekeovnen til 200 °C.
Pisk sammen egg, fløte, parmesan, salt, pepper og muskat. Del laks i små strimler. Kutt aspargesstilkene (spar toppene til pynt) og vårløk i tynne ringer, bland med eggemassen.
Smør små porsjonsformer, kle de med butterdeig som du trykker godt inntil kantene, la det være igjen en kant øverst. Prikk bunnen, legg over aluminiumsfolie og hell i tørre erter eller ris (blindbaking). Stek på midterste rille ca. 10 min. Ta av folien og fordel eggemasse i formene, legg over laks, resten av grønnsakene, aspargestopper (splittet i to på langs) og små biter chèvre. Stek på midterste rille til eggemassen så vidt har stivnet og butterdeigen er gyllen.
Tips:
Paien kan lages dagen før servering.