Ingredienser
400 g valgfri pasta f. eks. Tagliatelle eller Liguini
400g Fiskemannen Varmrøkt krydderlaks
½ rødløk i tynne skiver
4 stk. vårløk i skiver
2 dl eplejuice
3 dl crème fraîche
2-3 ss kapers
Saften av en ½ sitron eller lime
½ bunt med fersk dill, finhakket
Slik gjør du
Kok pastaen etter anvisningen på pakken.
Fres rødløk og vårløk i litt olje på middels varme til løken er blank og myk. Tilsett eplejuice, og la det stå å surre noen minutter til væsken har kokt nesten inn. Ha i crème fraîche og rør godt sammen. Tilsett deretter kapers og frisk dill, og smak til med sitronsaft, salt (om nødvendig) og nykvernet sort pepper.
Rett før servering tilsettes den ferdigkokte pastaen og den varmrøkte laksen oppi sausen. Serveres umiddelbart med et lite dryss av finrevet sitronskall og frisk dill, og gjerne med godt brød som tilbehør.
Tilberedningstid: 20 min.