Lutefisktapas

Har du litt rester etter lutefiskmiddagen kan du raskt trylle det til små nydelige munnfuller.

Dette trenger du:
Ferdig tilberedt lutefisk, kald uten bein og skinn
Kokte poteter uten skall

Ertepuré
Sprøstekt bacon
Smør til steking
Litt salt og pepper
Frisk timian

Slik gjør du:
Del poteter i tynne skiver, dryss over litt salt og kvernet sort pepper. Legg over lun (eller kald) ertepuré, kald lutefisk og topp med sprøstekt varmt bacon. Pynt gjerne med frisk timian. 

Tips til enkel ertepuré:
4 porsjoner
2 pk (500 g) frosne grønne erter (gjerne Selskapserter)
Lettsaltet vann
50 g smør
Ca. ½ dl kremfløte
Litt malt muskat, salt og pepper

Slik gjør du:
Kok ertene møre i lettsaltet vann (dette tar bare et par minutter). Ha de i en blender, tilsett smør og fløte. Kjør sammen til en glatt puré, smak til med muskat, salt og pepper. Dersom ertepuréen blir for tykk spe med litt vann eller evt. mer fløte.