Ovnsbakt lutefisk med chorizosmør og posjert egg

Kan vi friste med en ny vri på lutefisken? Her med ett litt spicy chorizosmør og posjert egg.

4 porsjoner

Dette trenger du:
4 porsjoner Fiskemannen lutefisk
Salt
150 g chorizo (pålegg), i tynne strimler
150 g meierismør

Posjert egg:
4 store egg (kjøleskapskalde) 
Ca. 1 liter vann
2 ss eplecidereddik
½ ss salt 
Grovkvernet sort pepper
Husk aluminiumsfolie

Til servering:
Smørstekt grønnkål, rødløk og østerssopp skåret i litt grove strimler, smakt til med salt og nykvernet sort pepper. 
Ovnsbakte poteter

Slik gjør du:
Tilbered lutefisk etter anvisning på pakken. Skjær chorizo i tynne strimler og stek de sprø i en panne med 2 ss smør, på litt høy varme. 
Kok opp vann, eddik og salt, skru ned varmen. Bruk en skje og lag en virvel i vannet. Knekk egg i en kopp og la egget gli raskt ned i vannet. Bruk en skje eller hulløse til å legge eggehviten rundt plomma. La egget trekke ca. 4-5 minutter. Løft egget forsiktig over i kaldt vann. Fjern løs eggehvite slik at du får ett ovalt fint egg. Legg over lutefisken rett før servering, ha over litt chorizosmør, dryss over pepper og lag forsiktig ett snitt i plomma.

Server med stekte grønnsaker som for eksempel østerssopp, rødløk og grønnkål. Ovnsbakte poteter, båtpoteter eller kokte poteter passer fint til.

Tips:
Ovnsbakte poteter lager du så enkelt:
Ha vaskede små poteter i en ildfast form, drypp over litt olivenolje, finhakket timian og dryss over salt. Stek i ovn ved 200 ˚C til potetene er møre. Vend på potetene av og til.
Beregn ca. 500 g lutefisk per porsjon.