(4 porsjoner)
1 stk løk i tynne skiver
2 fedd hvitløk, finhakket
100 g Fiskemannen blåskjell
1 ½ ss olivenolje
2 stk gulrøtter, strimlet
400 g tomater, grovhakkede
140 g tomatpurè
125 g oliven, sorte
1 laurbærblad
Salt
Pepper, nykvernet
1 stk baguette, skivet
400 g Fiskemannen torskefileter
100 g Fiskemannen reker, pillede uten lake
2 ss persille, hakket
Slik gjør du:
Varm 2 ss olivenolje i en kjele. Fres løk, hvitløk og gulrøtter i ca 5 minutter, eller til de er møre. Tilsett tomater, tomatpurè, oliven og laurbærblad. Krydre med salt og pepper. La det småkoke i 15 minutter. Spe med vann hvis gryten tykner for mye. Varm opp resten av olivenoljen i en panne og stek baguettskivene på begge sider. Legg så skivene over på kjøkkenpapir som trekker til seg overflødig olje. Tilsett fisken i tomatsausen og småkok i 5 minutter. Ha i skalldyrene. Fjern laurbærbladet. Legg baguettskivene i bunnen av 4 dype tallerkner og posjonér fiskegryten. Pynt med hakket persille.
Tilberedning: 40 minutter