Hjemmelaget sherrysild

Dette trenger du:

150 g Fiskemannen Spekesildfilet
1 dl Sherry, gjerne tørr
1 ts sorte pepperkorn, ristet i panne og grovknust
0,5 stk rødløk i ringer eller strimler

Lake:

1 dl vann
1 dl sukker
5 ss brun 7% eddik eller sherryeddik

Slik gjør du:

1. Vann ut sildefileten etter anvisning på pakken. De utvannede sildefiletene skjæres i 1 cm tykke biter og løken kuttes i tynne ringer eller strimler.
2. Kok opp vann, sukker og eddik. Når det koker, tar du kjelen av platen og heller rødløken oppi.
3. Hel sort pepper stekes i tørr panne til de begynner å «hoppe», det skal ryke litt også. Knuses deretter grovt i en morter.
4. Tilsett sherry og pepper i løk-blandingen. avkjøl helt før du blander inn sildebitene og heller blandingen over på glass.

La stå med lokk i kjøleskap over natten for at smakene skal settes seg. Holdbar i cirka 2 uker i kjøleskap.

Hjemmelaget sherrysild | Fiskemannen