Hjemmelaget tomatsild

Dette trenger du:

4 stk Fiskemannen Kryddersildfileter
1 løk
2 ss finhakket frisk dill
2 stk laurbærblad

Lake:

0,5 dl solsikkeolje
100 gram tomatpuré
2,5 dl sukker
1 dl vann
1 dl eddik
Grovmalt pepper

Slik gjør du:

1. Skyll og tørk kryddersildfiletene. Skjær filetene på skrå i 1 cm tykke biter og hakk løken.
2. Varm opp olje i en kjele, rør deretter inn tomatpuré og kok opp. Ta kjelen av varmen, ha i sukkeret og rør til det har løst seg opp.
3. Avkjøl blandingen før du rører inn vann og eddik, smak til med pepper.
4. Legg sild, løk, laurbærblad og dill lagvis i et rent glass. Hell tomatsausen over og sett på lokket.

La sildeglasset stå kaldt over natten for å utvikle smaken. Holdbar i cirka 2 uker i kjøleskap.

Hjemmelaget tomatsild | Fiskemannen