Hjemmelaget urtesild med egg

Dette trenger du:
150 g Fiskemannen Kryddersildfileter eller spekesildfileter
2 hardkokte egg
Rømmesaus:
100 g majones
2 ss rømme
1-2 ss sitronsaft
2 ss finskåret dill
2 ss finskåret gressløk eller vårløk
2 ss finhakket persille
Slik gjør du:
1. Vann ut sildefileten etter anvisning på pakken. De utvannede sildefiletene skjæres i 1 cm tykke biter. Kok eggene i 10 minutter og avkjøl disse.
2. Bland sammen alle ingrediensene unntatt sild og egg. Smak eventuelt til med litt salt, pepper og sukker hvis du ønsker det.
3. Skrell de hardkokte eggene og hakk disse. Hvis du har en eggedeler, kan du «hakke» egget med denne. Først den ene veien, så snur du egget forsiktig og gjør det samme den andre veien.
4. Ha i egget og silden i blandingen. Rør forsiktig.
Denne retten er klar til å spises med en gang, men blir bedre etter noen timer. Oppbevares i kjøleskap, holdbar i cirka 4 dager.
Tips! Hvis du ikke har tilgang på akkurat disse urtene, kan du bytte ut med andre friske urter – for eksempel timian, løpestikke eller kjørvel.