Sild
Hjemmelaget sitronsild
Fiskemannen sin kryddersild egner seg svært godt lakesild som denne, med nydelig smak av frisk sitron.

Dette trenger du:
6 stk (ca. 350 g) Fiskemannen kryddersildfilet
1 stor løk, i tynne skiver
0,5 stk purre, i tynne ringer
Lake:
3 store sitroner (ca. 1,5 dl presset sitron)
Sitronskall (syltynne strimler, uten hvitt) av én sitron
2 dl vann
3 dl sukker
2 laurbærblad
1 ts grovhakket hvit pepper
5 nellikspiker
Slik gjør du:
1. Del kryddersildfilet på skrå i 1 cm tykke biter.
2. Ha alle ingrediensene til laken i en kjele, kok opp og avkjøl.
3. Legg sild, løk og purre i et stort glass, hell over kald lake. Silda bør stå kjølig minst 1 døgn før servering, og er holdbar i cirka 2 uker.