Siden søtpoteter inneholder mindre stivelse enn vanlige poteter, trenger de litt ekstra hjelp for å bli sprø og fine i konsistensen når du steker dem i ovnen. Trikset er å vende dem i olje og maisenna. Se den enkle fremgangsmåten i oppskriften her.
Ingredienser
4 porsjoner
Du trenger:
- 3 søtpoteter
- 3 ss maisenna
- 3 ss olje
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 2 pk Fiskemannen krabbekaker
- 150 g aioli
Slik gjør du
- Sett ovnen på 225 grader varmluft.
- Skrell søtpotetene og del dem i omtrent like store staver.
- Legg stavene i iskaldt vann i 15 minutter.
- Hell av vannet og tørk søtpotetene godt. Vend dem i olje, maisenna, salt og pepper til de er dekket av et jevnt lag.
- Fordel dem ut over et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen i cirka 20 minutter. Følg med mot slutten av steketiden så de ikke blir svidd.
- Mens søtpotetene står i ovnen, kan du steke krabbekakene i en stekepanne med litt olje på medium varme til de er gjennomvarme. Det tar cirka 3 minutter på hver side.
- Server krabbekakene varme med nystekte søtpotetfries og aioli.