Krabbekaker med aioli og søtpotetfries

Gjør krabbekaker til en deilig helgerett med aioli og sprø søtopotetfries som tilbehør.

Siden søtpoteter inneholder mindre stivelse enn vanlige poteter, trenger de litt ekstra hjelp for å bli sprø og fine i konsistensen når du steker dem i ovnen. Trikset er å vende dem i olje og maisenna. Se den enkle fremgangsmåten i oppskriften her.

Krabbekaker med søtpotetfries

Ingredienser

4 porsjoner

Du trenger:

  • 3 søtpoteter
  • 3 ss maisenna
  • 3 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 pk Fiskemannen krabbekaker
  • 150 g aioli


Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 225 grader varmluft.
  2. Skrell søtpotetene og del dem i omtrent like store staver.
  3. Legg stavene i iskaldt vann i 15 minutter.
  4. Hell av vannet og tørk søtpotetene godt. Vend dem i olje, maisenna, salt og pepper til de er dekket av et jevnt lag.
  5. Fordel dem ut over et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen i cirka 20 minutter. Følg med mot slutten av steketiden så de ikke blir svidd.
  6. Mens søtpotetene står i ovnen, kan du steke krabbekakene i en stekepanne med litt olje på medium varme til de er gjennomvarme. Det tar cirka 3 minutter på hver side.
  7. Server krabbekakene varme med nystekte søtpotetfries og aioli.

Tilberedningstid: 35 minutter.

Fiskemannens krabbekaker