Sydfransk fiskesuppe

2 personer
Tilberedningstid: 50 min. 

1 boks hakkede tomater
½ chili finhakket (hvis chilien er sterk må du justere mengden)
2 fedd hvitløk hakket
½ løk, finhakket
3 ss olivenolje
1,5 dl tørr hvitvin
75 g gulrot i tynne strimler
75 g sellerirot i tynne strimler
75 g fennikel i tynne strimler
50 g purre i tynne strimler
0,8 l fiskekraft eller fiskebuljongterning
300 g torskeloins, tint skåret i små stykker
150 g Fiskemannen Reker pillede, tint
150 g Fiskemannen Blåskjell, tint
3 dl fløte
75 g smør
3 st vårløk/gressløk, finsnitta til pynt

Sydfransk-fiskesuppe_oppskrift.jpg

Sett en kjele på plata, middels varme og tilsett olivenoljen. I den freser du kjapt chilli, hvitløk og løk. Hell på hvitvin og kok inn til det halve. Ha i de hakkede tomatene og fiskekraften, kok opp og la småkoke 10 minutter. Samtidig tar du en liten kjele og har fløten i og setter på middels varme og gir et oppkok. Skal småkoke til den er redusert til det halve. Det kalde smøret kuttes i terninger. Ta kjelen med fløte av varmen. Smøret skal piskes inn i den innkokte fløten litt om gangen. Rør hele tiden ellers så skiller den seg! Kjelen med krafta i kjører du med stavmikser for å få en glatt suppe. Kok opp og smak til med salt og nykvernet pepper og evt. litt chilli. I den kokende suppa har du resten av grønnsakene og gir et oppkok så grønnsakene blir møre. Fiskebiter legges i og varm forsiktig opp. Nå skal blandingen av fløte og smør vendes forsiktig inn. Rører du for hardt nå går fisken i oppløsning. Skalldyrene skal i suppa rett før servering, de skal ikke koke da blir de seige. Øs suppa opp i fine suppeskåler og dryss raust med gressløk/vårløk over!