Sildesalat med kokte egg, poteter og lodderogn
Den hyggelige julefrokosten er et høydepunkt for mange i julen, og måler seg nesten med julemiddagen. Julefreden har senket seg, og man god tid og ro rundt seg. Man kan sitte lenge ved bordet og kose seg med familie og venner – og ikke minst med julens gode mat. Ta deg tid til å teste ut en ny tradisjonsrik rett dette året, og lek deg med denne oppskriften på sildesalat med kokte egg, poteter og lodderogn.
Kryddersild fra Fiskemannen egner seg ikke bare til sylting, men smaker utrolig godt i påleggssalater. Denne oppskriften gir cirka 10 porsjoner, og inneholder i tillegg kokt egg, poteter og lodderogn.
Ingredienser
Ca. 300 g Fiskemannen Kryddersild
3 dl Crème Fraîche
1 dl majones
1 ts grov sennep
2 ss gressløk
2 ss kapers
1 ss Fiskemannen Lodderogn, rød
300 g kokt potet, i litt store terninger
4 store egg, hardkokt, delt i store terninger
2 vårløk, i tynne ringer
Frisk dill til pynt
Slik gjør du
Kryddersildfileten er spiseklar og trenger ingen utvanning. Del den i gaffelstore biter. Bland sammen Crème Fraîche, majones, sennep, gressløk, kapers og rogn. Smak til med salt og pepper. Vend inn poteter, egg og vårløk (hold av litt sild, egg og rogn til pynt). Sett salaten kjølig minst 30 min før servering. Pynt gjerne med frisk dill rett før servering.
Tilberedningstid: 60 min