Ingredienser
4 porsjoner:
Du trenger:
• 2 ss olivenolje
• 1 løk
• 150 g sopp (kantarell, steinsopp eller sjampinjong)
• 300 g risottoris
• 2 dl hvitvin eller eplemost
• 9-10 dl kyllingkraft eller -buljong
• 2 ss smør
• 50 g parmesan
• 1 pk Fiskemannen fiskeburger 80% torsk og bacon.
• 1 ss olje til steking
Slik gjør du
1. Ha olivenolje i en stekepanne.
2. Finhakk løken og skjær soppen i biter, og stek alt sammen i stekepanna til løken er blank og myk.
3. Tilsett risen og la den frese med et par minutter.
4. Tilsett vinen og la det koke opp, og rør til all vinen er kokt inn.
5. Varm opp kyllingkraften og tilsett litt og litt i risen, mens du rører med jevne mellomrom.
6. Risottoen skal ha en grøtlignende konsistens når den er ferdig, og vil tykne litt etter hvert som den blir stående. Riskornene skal ha litt tyggemotstand.
7. Rør inn smør og parmesan når risottoen har fått ønsket konsistens. Smak til med litt salt og pepper.
8. Stek fiskeburgerne i litt olje i en middels varm stekepanne til de er gjennomvarme.
9. Server med nylaget risotto, gjerne med ekstra parmesan høvlet på toppen.