Siciliansk fiskegryte

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 1 stk løk i tynne skiver
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 100 g Fiskemannen blåskjell
  • 1 ½ ss olivenolje
  • 2 stk gulrøtter, strimlet
  • 400 g tomater, grovhakkede
  • 140 g tomatpurè
  • 125 g oliven, sorte
  • 1 laurbærblad
  • Salt
  • Pepper, nykvernet
  • 1 stk baguette, skivet
  • 400 g Fiskemannen torskefileter
  • 100 g Fiskemannen reker, pillede uten lake
  • 2 ss persille, hakket

Slik gjør du:

  1. Varm 2 ss olivenolje i en kjele. Fres løk, hvitløk og gulrøtter i ca 5 minutter, eller til de er møre.
  2. Tilsett tomater, tomatpurè, oliven og laurbærblad.
  3. Krydre med salt og pepper. La det småkoke i 15 minutter.
  4. Spe med vann hvis gryten tykner for mye. Varm opp resten av olivenoljen i en panne og stek baguettskivene på begge sider.
  5. Legg så skivene over på kjøkkenpapir som trekker til seg overflødig olje.
  6. Tilsett fisken i tomatsausen og småkok i 5 minutter.
  7. Ha i skalldyrene. Fjern laurbærbladet. Legg baguettskivene i bunnen av 4 dype tallerkner og posjonér fiskegryten.
  8. Pynt med hakket persille.
Siciliansk fiskegryte | Fiskemannen