Torsk
Siciliansk fiskegryte

Til 4 porsjoner trenger du:
- 1 stk løk i tynne skiver
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 100 g Fiskemannen blåskjell
- 1 ½ ss olivenolje
- 2 stk gulrøtter, strimlet
- 400 g tomater, grovhakkede
- 140 g tomatpurè
- 125 g oliven, sorte
- 1 laurbærblad
- Salt
- Pepper, nykvernet
- 1 stk baguette, skivet
- 400 g Fiskemannen torskefileter
- 100 g Fiskemannen reker, pillede uten lake
- 2 ss persille, hakket
Slik gjør du:
- Varm 2 ss olivenolje i en kjele. Fres løk, hvitløk og gulrøtter i ca 5 minutter, eller til de er møre.
- Tilsett tomater, tomatpurè, oliven og laurbærblad.
- Krydre med salt og pepper. La det småkoke i 15 minutter.
- Spe med vann hvis gryten tykner for mye. Varm opp resten av olivenoljen i en panne og stek baguettskivene på begge sider.
- Legg så skivene over på kjøkkenpapir som trekker til seg overflødig olje.
- Tilsett fisken i tomatsausen og småkok i 5 minutter.
- Ha i skalldyrene. Fjern laurbærbladet. Legg baguettskivene i bunnen av 4 dype tallerkner og posjonér fiskegryten.
- Pynt med hakket persille.