Varmende gryter og supper
Når det blir kald og mørkt, er det ekstra godt med gryteretter og varmende supper. Prøv en av disse.

1. Fiskecurry med kokos og koriander. Enkel, fargerik og smakfull middag som garantert faller i smak hos hele familien.
Til 4 personer
Du trenger:
500 g Fiskemannen torskeloins, i biter
1 ss nøytral olje
1 liten løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ss frisk ingefær, revet
2 ss gul karri
1 boks kokosmelk (400 ml)
1 dl fiskekraft eller vann
1 gul paprika, i strimler
1 rød paprika, i strimler
1 ss fiskesaus
Saften av ½ lime
Frisk koriander og ris til servering
Slik gjør du:
- Fres løk, hvitløk og ingefær i olje til det dufter godt.
- Tilsett karri og rør inn kokosmelk og kraft.
- La det småkoke i 5 min, tilsett paprika og fisk.
- La fisken trekke til den er gjennomkokt, ca. 5–7 min.
- Smak til med fiskesaus og lime.
- Topp med frisk koriander og server med ris.

2. Asiatisk suppe med scampi, chili og hvitløk. En smakfull suppe som virkelig varmer i vintermånedene. Saftig scampi gir prikken over i-en, og er perfekt når du vil lage noe lett, aromatisk og skikkelig godt – uten mye styr.
Til 4 personer
Du trenger:
400 g Fiskemannen scampi m/ chili og hvitløk
1 ss sesamolje eller nøytral olje
1 ss rød curry paste
1 ss revet ingefær
2 fedd hvitløk, finhakket
1 liter kylling- eller fiskekraft
2 ss soyasaus
1 ss fiskesaus
1 boks kokosmelk
1 lime, saften
100 g risnudler
Vårløk, chili og frisk koriander til topping
Slik gjør du:
- Fres curry paste, ingefær og hvitløk i olje i en gryte.
- Tilsett kraft, soyasaus, fiskesaus og kokosmelk.
- Kok opp og la småkoke i 5 min.
- Tilsett nudler og kok til de er møre.
- Legg i scampi og la dem trekke i 2–3 min til de er rosa.
- Smak til med lime og topp med vårløk, chili og koriander.

3. Kremet gryte med laks og grønnsaker med dill og sitron. Fiskegryte på sitt aller beste - saftig laks, frisk sitron og dill. Nydelig gryte som passer like bra til både hverdag og fest!
Til 4 personer
Du trenger:
500 g Fiskemannen laks u/Skinn&Ben, i biter
1 ss smør
1 purre, i ringer
2 gulrøtter, i skiver
1 liten fennikel, i tynne skiver
2 dl matfløte
1 dl melk
1 ts dijonsennep
1 ts revet sitronskall
2 ss sitronsaft
2 ss frisk dill, hakket
Salt og pepper
Slik gjør du:
- Fres purre, gulrøtter og fennikel i smør i 3–4 min.
- Tilsett fløte, melk og sennep, og kok opp.
- La småkoke til grønnsakene er nesten møre.
- Legg i laksen og la trekke i 5–6 min til den er ferdig.
- Smak til med sitron, dill, salt og pepper.
- Server med kokte poteter eller grovt brød.