Hvor sunt er egentlig fiskekaker? Svaret vil kanskje overraske deg

Lurer du på om fiskekaker er sunt, eller hva i all verden du kan ha som tilbehør? Se de seks mest stilte spørsmålene om fiskekaker – og få svarene her!

Fiskekaker er en rask og enkel middagsfavoritt, med et hav av muligheter når det kommer til valg av tilbehør. Synes du det er vanskelig å vite hva du bør velge, eller hvordan du kan tilberede fiskekaker og fiskeburgere på en god og enkel måte?

Du finner svarene på de mest stilte spørsmålene om fiskekaker her:

1. Hvor sunt er fiskekaker?

For å vurdere hvor sunne fiskekakene er, er det lurt å ta en titt på næringsinnholdet. En indikator er andelen fisk i produktet, da det varierer hvor mye fisk de ulike produktene inneholder. Fiskemannens populære fiskeburgere inneholder 80 prosent fisk, mens fiskekakene har en fiskeandel på henholdsvis 80 og 65 prosent.

En annen indikator er saltinnholdet. Helsedirektoratet anbefaler et daglig inntak på maks 5 gram salt, i gjennomsnitt får vi i oss dobbelt så mye som dette. For å velge det sunneste alternativet, kan du se etter varer med Nøkkelhullmerket, en offentlig merkeordning som skal gjøre det lettere å handle de sunnere alternativene i butikken.

Husk: Hvis dere har en utfordring med kresne barn (eller voksne) som ikke vil spise fiskekaker med høy fiskeandel, er det alltid sunnere å velge fiskeprodukter med et lavere innhold av fisk, enn ikke å spise fisk i det hele tatt.

Alle fiskekaker og fiskeburgere fra Fiskemannen produseres i Lofoten av norsk fisk.

2. Hvordan steke eller varme fiskekaker?

Fiskekaker kan enten varmes i ovnen på ca. 150 grader i 10-12 minutter, eller stekes i panne på middels sterk varme i ca. 4 minutter. Skal de bli gjennomvarme, bør de vendes underveis i stekingen.

3. Hvor lenge kan fiskekaker ligge i kjøleskapet?

Fiskekaker bør oppbevares i -1 til 4 grader, og holder seg fine i ca. 3 dager etter åpning hvis de oppbevares kjølig. Er du usikker – se, lukt og smak!

4. Hva passer til fiskekaker?

Asiatisk burger.jpg

Mange bruker råkostsalat til fiskekakene og burgertilbehør til fiskeburgeren, men det finnes et hav av muligheter om du ønsker å prøve noe nytt. Hva med fiskekaker og pastasalat, eller fiskekaker i pitabrød med hjemmelaget tzatziki?

Den milde smaken gjør at fiskekaker passer til et bredt utvalg middagstilbehør, her har vi samlet 16 forskjellige tips til fiskekaker med tilbehør.

5. Hvor mye protein er det i fiskekaker?

Proteininnholdet vil variere etter fiskeinnhold og fisketype. Fiskemannens fiskekaker har et proteininnhold fra 11,4 til 14,2 g per 100 g, mens Fiskemannens fiskeburgere har et proteininnhold opptil 15,5 g per 100 g. Alle varianter regnes derfor som en god kilde til protein.

6. Hvor mange fiskekaker beregner jeg per person?

Vi anbefaler å beregne 2-3 fiskekaker per person. For fiskeburgere holder det som oftest med 1-2, ettersom disse er større og man ofte inkluderer burgerbrød som ofte virker mettende i seg selv. Velg gjerne et grovere burgerbrød for en enda bedre hverdagsmiddag.

Har du fiskekaker eller -burgere til overs kan det bli en perfekt lunsj sammen med en skive av ditt favorittbrød og litt salat. Så kjapt og enkelt kan det jo også gjøres.

Relaterte artikler