Fiskemannen laksefilet i to nye spennende smaker

Fiskemannen Laksefilet kommer nå i to nye spennende smaker inspirert av det asiatiske kjøkken.

Nå finner du to nye varianter av Fiskemannen Laksefilet i frysedisken: Den ene med smak av chili og mango, den andre med smak av teriyaki, krydret med ingefær, løk og hvitløk.
Begge varianter kommer med skinn, uten bein, i pakning med to porsjonsstykker på til sammen 250 gram.

Fiskemannen laksefilet med smak av chili og mango, samt Fiskemannen laksefilet med smak av Asian teriyaki.

Slik tiner du frossen fisk

Laksefiletene er fryst for å bevare kvaliteten på fisken og bør tilberedes i tint tilstand for best resultat. Den beste måten å tine fisk på, er å legge den i kjøleskapet i et døgn. Om du ikke har planlagt middagen dagen i forveien, kan du legge laksepakningen i kaldt vann. Da tar det omtrent 20 minutter før porsjonsstykket er tint. Den tinte laksen stekes eller grilles så i cirka 3 minutter på hver side på medium varme. Legg den med skinnsiden ned i pannen eller på grillen først. Du kan også ovnsbake laksefiletene på 180 grader midt i ovnen, i 10 til 15 minutter.
Laksefiletene er merket med Nøkkelhullet, en offentlig merkeordning for matvarer. Merkeordningen skal gjøre det enkelt å velge sunnere matvarer.

Laks er en allsidig middagsfavoritt som kler smaksrikt tilbehør. Her får du fem smakfulle forslag:

1. Laksewok med scampi og nudler

Artikkelbilde-Laksewok.jpg

Laksewok med scampi og nudler er en rask og god middag som enkelt kan varieres med ulike type grønnsaker og woksauser. Her får du oppskrift på en laksewok med mild og smaksrik saus som passer for hele familien. Om du ønsker en ekstra rask middagsrett kan du fint bruke frossen wokblanding og ferdig woksaus fra pose eller glass.

Gå til oppskrift på laksewok

2. Laks med mangosalat

Artikkelbilde-Laks med mangosalat.jpg

Laks og asiatiske smaker passer godt sammen. I denne oppskriften har teriyakimarinert laksefilet fått følge av en enkel mangosalat som er frisk, søt og syrlig på en gang. Server gjerne med nykokt ris eller nudler om du foretrekker det.

Gå til oppskrift på laks med mangosalat

3. Laks teriyaki med risnudler

Artikkelbilde-Laks med risnudler.jpg

Laks teriyaki med risnudler og sprø grønnsaker er en rask og sunn middagsrett med smaker fra det japanske kjøkken. Hele retten er klar på under 15 minutter - perfekt når du har lyst på noe enkelt og skikkelig godt til middag.

Gå til oppskrift på laks teriyaki med risnudler

4. Laksewrap med mango og avokadokrem

Oppskriftsbilder_Laksewrap_m_mango_avokadokremjpg.jpg

Gjør en ny vri på fredagstacoen og fyll tortillalefsen med stekt laksefilet, en fyldig avokadokrem, salat og mango. Du kan enten bruke naturell laks eller velge laksefilet marinert i mango og chili eller teriyaki.

Gå til oppskrift på laksewrap med mango og avokadokrem

5. Laksebowl

Artikkelbilde-Laksebowl.jpg

Denne raske lakseretten er proppfull av god smak og flotte farger. Stekt laksefilet marinert i mango og chili, servert i en bolle med ris og grønnsaker passer like godt til middag som til lunsj. Du kan følge oppskriften eller bruke de grønnsakene du liker best. Skal dere være mange til bords er det fint å sette ut skåler med oppskårede grønnsaker og frukt, så kan alle komponere sin egen rett.

Gå til oppskrift på laksebowl

Relaterte artikler