Ni oppskrifter på hjemmelaget sild til jul
Skal du lage tomatsild, sennepssild eller kryddersild til jul? Her får du de mest populære oppskriftene, i tillegg til fem andre varianter av julesild.

Ikke bare er sild en viktig del av mange frokostbord i julen, det er også veldig populært å gi bort som hjemmelaget julegave. Det beste av alt: Det er utrolig enkelt å lage!
Sursild er en av de klassiske sildevariantene. Det finnes trolig like mange tradisjonelle oppskrifter på dette, som det finnes norske grender og byer. Det samme forholdet har nok danskene til sin kryddersild, som ofte er lagt i lake med masse deilig julekrydder. Vår favoritt er derfor en smakfull blanding av disse to, du finner oppskriften litt lenger ned på siden.

Så lenge holder julesilden
Vi har samlet sammen ni spennende sildeoppskrifter med gode smaker som alle er enkle å lage. På spørsmål om hvor lenge før jul du kan lage disse, pleier man som en tommelfingerregel å anslå at rømmebaserte sildoppskrifter er holdbare i rundt fire dager i kjøleskap, mens eddikbaserte sildelaker kan holde seg i ca to uker. Det er viktig å legge silden på helt rene og tette glass som er sterilisert i kokende vann eller på 100 grader i stekeovnen i 10 minutter.
Fiskemannens sildefileter finnes både som spekesild og kryddersild, sistnevnte trenger du ikke vanne ut før bruk. Våre sildeprodukter er produsert på kysten av Sunnmøre, og vi har også ferdige sildeglass for deg som kanskje ikke har tid eller lyst til å lage din egen sild i år. Julesild, tomatsild, karrisild, sursild og rømmesild er de mest populære variantene vi har på glass.
Ni oppskrifter på hjemmelaget sild
Her finner du oppskrifter på alle de klassiske sildevariantene, samt fem andre spennende varianter vi virkelig kan anbefale deg å teste ut. Trykk på den oppskriften du vil se, eller bla deg videre nedover siden for å se alle:








