(3 porsjoner)
1 pk Fiskemannen Makrellfilet
3 dl lettrømme
1/2 hodekål eller nykål
1 agurk
3 sitroner
3 ss rugmel
salt og pepper
cayennepepper
1/2 dl eddik 7 %
4 ss sukker
nøytral olje til steking
Slik gjør du:
Ved makrellfileten på skinnsiden i rugmel, salt og pepper og stek på sterk varme i 1 ss olje. Stek til den har gyllen og fin stekeskorpe. Skru ned varmen, snu makrellen og la den ligge på ettervarmen. Ta makrellen ut av pannen og klem litt sitronsaft over. Sett stekepannen tilbake på varmen og ha i 3 dl rømme. Visp stekefett og rømme godt sammen og la det få et raskt oppkok. Smak til med sitronsaft og evt litt salt.
Kutt kålen i tynne strimler. Stek kålen på høy varme i olje til den blir litt brent i kantene, det gir en god grillsmak. Hell over saften av 1 sitron, litt salt og cayennepepper.
Kok opp eddik sammen med sukker. Når sukkeret er løst opp, bland i litt iskaldt vann og avkjøl.
Kutt agurk i tynne skiver og legg i den avkjølte laken - pepre med nykvernet pepper.
Legg kål på tallerken, legg den sprøstekte makrellen oppå og topp med sur agurk. Server rømmesausen ved siden av i en liten skål. Topp gjerne retten med fersk brønnkarse for litt ekstra frisk avslutning.
Tilberedningstid: 25 min.